Snart styr vi mot Åsaka

Publicerat: 2012-03-31 12:27:10
Postat i: Vardag | Kommentarer: (2)

 

 

Om 30 minuter hoppar vi in i bilen och styr mot Åsaka, idag ska vi på påskmiddag hos mormor & morfar! Ska sova där och i morgon ska vi åka till IKEA! :-) Ikväll tänkte jag även ta en lååång promenad i mitt vackra Åsaka och njuta av att vara där! Bästa platsen som finns!


Pizza

Publicerat: 2012-03-30 18:25:25
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)

Såhär äter man pizza när man vill gå ner i vikt ;-) haha. I Linas Matkasse fick vi ju med pizza och efter att jag ställde mig på vågen i morse och blev så glad tänker jag inte äta någon pizzadeg!!! Det klarar jag mig bra utan ;-) idag har varit en perfekt dag både kost och träningsmässigt! :-) och nästa vecka hoppas jag på en klippning som jag skall unna mig vid - 5 kg :-)


Träningstips!

Publicerat: 2012-03-30 15:09:50
Postat i: Workout | Kommentarer: (1)
Wiljanattlyckas bästa träningstips!


♥ Köp snygga träningskläder, ett sportbh som håller brösten på plats, ett par tighta löparbrallor som andas och ett skönt linne. Det är viktigt att kläderna sitter bra och att de inte åker upp, eller ner så man måste fokusera på att hålla sina träningskläder på plats. Jag kör på tighta löparbrallor, en sporttop & linne från gina tricos tränings kollektion. Även strumporna jag brukar träna i är från gina tricot. Sen ett par vanliga Nike träningsskor.


♥ Utmana dig själv, ställ dig på bandet och gå/jogga/spring så länge du orkar. Spring tills du VERKLIGEN inte orkar mer. Du klarar så mycket mer än vad du tror! Har du kört 5 minuter, så tänk bara 5 minuter till, när du kommer till 10 så kör 5 minuter till om du orkar & fortsätt så tills du kört slut på dig själv. Funkar även att göra på crosstrainer, cykel och andra konditionsmaskiner.


♥ Fokusera på att göra styrkeövningarna RÄTT, annars får du ingen/dålig effekt. Gör du övningarna i maskiner, så fokusera på att sitta riktigt och vara rak i ryggen. Det är bättre att du klarar några övningar riktigt, än många på fel sätt.


♥ Fundera inte på om du orkar träna, utan bestäm dig för att du SKA träna.


♥ Skaffa gymkort på ett gym som ligger nära som det är lätt att ta sig till. Ligger det långt bort blir det ofta att man skippar träningen för att det är jobbigt att ta sig dit!


GO HARD, OR GO HOME!


30 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-30 14:59:09
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Klockan är tre, mitt på dagen och jag har redan hunnit med massor. Till frukost idag blev det ägg "pannkaka", med lite grädde & ost, efter frukosten slappade jag en halvtimma eller nåt i soffan innan jag cyklade till gymmet. Idag höjde jag hastigheten 1 km/timma när jag sprang och lyckades springa i 5 minuter!! :-) Körde 40 minuter kondition och svettades sjukt mycket. SÅ gött!! Sen körde jag styrka i ca 40 minuter innan jag  cyklade hem igen! Lunch blev några köttbullar och keso medans de andra käkade köttbullar & makaroner. Fick bli något snabbt då Jamie var hungrig och ingenting var tinat! Nu har Micke cyklat iväg och ska köpa mjölk och några tavlor han ville ha! Jag har dratt igenom en snabbstädning i lägeheten. Plockat upp allt på golvet, byråerna osv och damsugit. Det är sjukt hur stökigt det blir när man har en 2-åring hemma. Nu sitter jag och Jamie i soffan och tittar på nåt barnprogram.. När Micke varit iväg och handlat ska han iväg och träna. Jag ska ta och packa lite för i morgon ska vi åka hem till min mormor & morfar och fira lite påsk och sova över där. På söndag stannar Jamie kvar medan vi åker med Robin & Linda till IKEA! :D Ska köpa lite nytt till lägenheten, äntligen!! 



Får även passa på att säga GRATTIS till min älskade farmor som fyller 60 år ung idag!! :-)




Före & efter bilder efter 20 dagar..

Publicerat: 2012-03-29 18:48:25
Postat i: Före & Efter bilder | Kommentarer: (3)

 

Ganska orättvisa bilder, men här är förändringen de senaste 20 dagarna. Jag är sjukt nöjd och mycket mer ska det bli! NU KÖR VI!! :D


SÅ JÄVLA STOLT!!

Publicerat: 2012-03-29 14:29:15
Postat i: Workout | Kommentarer: (2)
Trilla inte av stolen nu alla mina goa läsare! Men idag klarade JAG att springa 7 (!!!!!!) minuter utan att stanna.. Så jävla STOLT är jag! Mitt rekord innan har varit 5 minuter, och det slog jag när jag toktränade inför studenten! Alltså när jag var smal! Har aldrig varit någon som gillar att springa, men nu är det dags! När jag skaffade mitt gymkort för, hm 2 veckor sen va det nog? Då klarade jag av att springa 1 minut, sen orkade jag inte mer! HUR grym är inte jag då? Blev totalt 20 minuter promenad dit, 1½ timmas träning, sedan tog vi en längre promenad hem på ca 1 timma! När vi kom hem slängde vi ihop en fruktsallad och satte oss framför biggest looser. Tittar på gamla avsnitt, ikväll är det ju final och det ska bli spännande att se förändringen på alla. Det är ju trotts allt dessa fantastiska människor som gav mig inspiration själv. Det var pga de programmet som jag satte igång, delvis! Micke har precis hämtat Jamie på dagis så nu är det dags för mys & bus!


Gymmet

Publicerat: 2012-03-29 10:14:10
Postat i: Workout | Kommentarer: (0)

Det var inte bara vi som var sugna på morgonträning idag ;-)


Dagens middag!

Publicerat: 2012-03-28 23:29:56
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)

Mums! Nu är det dags att sova! I morgon väntat ett långpass på gymmet! Längtar!! :-)


28 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-28 17:59:42
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Goddagens!


Dagen började bra eftersom det blev ännu en bra invägning! ;D
Efter frukost och vi gjort oss iordning tog vi en promenad in till stan och tog en lunch.
Vi fick faktiskt leta lite innan vi hittade ett ställe som serverade sallad.
När vi väl hittade ett så tog jag en kycklingsallad & Micke en kebabsallad :-)
Köpte även ett par handskar man har när man tränar, hittade ett par på gymhuset som var svart/rosa, fick även med mig 4 par nya strumpor hem! :-)
Micke köpte nåt pulver som han ska testa då han också börjat träna! :-)
När vi kom hem kom vi på att vi hade ett paket att hämta ut på OK så det vara bara att vända och gå tillbaka för att hämta det ;-)
Nu har vi kopplat in våran boxer som de var vi hämtade ut på OK, Micke står och fixar middagen som blir kyckling från gårdagen och en god sallad.
Jag sitter i soffan och tittar på gårdagens Big Brother som jag missade..
Perfekt med denna nya boxern för alla tv program ligger på boxern så man kan titta när man vill! :-)
Magen kurrar så det ska bli gott med mat snart..
Dagens promenad får räcka som träning, i morgon är jag ledig så då ska jag och Micke passa på att träna när Jamie är på dagis! :-)






image description

En bild av dagens skörd..


Invägning v.3

Publicerat: 2012-03-28 11:32:27
Postat i: Invägningar | Kommentarer: (1)
Vikt: - 1,0 kg


Sammanlagt: - 4,2


Midja: - 3 cm.
Sammanlagt: - 10 cm.
Överarm: +/- 0.
Sammanlagt - 3 cm.
Stuss: - 3 cm.
Sammanlagt - 7 cm.
Höft: - 1 cm.
Sammanlagt - 7 cm.
Byst: - 2 cm
Sammanlagt - 8 cm.


Denna vecka: - 9 cm.
Sammanlagt: - 35 cm.



Kvar: 74 cm & 35,8 kg.

-

Publicerat: 2012-03-27 17:28:55
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (1)



HPB, dag 2 av 4.

Publicerat: 2012-03-27 08:25:07
Postat i: Hälsovetare | Kommentarer: (0)

Dags för dag 2 och väskan är full och tung ;-)


Dag 18

Publicerat: 2012-03-26 22:00:01
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 grov smörgås med kalkon.
Lunch: Sallad & 1 knäckebröd.
Middag: Liten laxbit, risoni + gurka & tomat.
Kvällsmat: 1 grov smörgås med kalkon & ost + en kopp te.


Träning:

Cykla till gymmet ca 1,8 km.
Gymmet 45 min.
Cykla till skolan 2 km.
Cykla hem 2,4 km.

HPB

Publicerat: 2012-03-26 19:56:25
Postat i: Hälsovetare | Kommentarer: (0)
Tjoho!


I morse startade dagen redan 06:30, vilket var lite segt då klockan ju egentligen bara var 05:30. Cyklade till gymmet och var där runt 07:00 tiden då de öppnar.. Tränade i 45 minuter sen duschade jag, gjorde mig iordning och cyklade till skolan. Idag har första dagen på hälsoprofils bedömningsutbildning varit och det har varit riktigt spännande. Jag har fått räkna ut vikten på mitt skelett, vad min kropp väger utan något fett osv. Som jag trodde så har jag ett "kraftigt" skelett eller vad man ska säga? Som väger ca 11 kg. Vi skulle egentligen gå till 17:00 idag men vi fick sluta tidigare. Så jag var hemma strax efter 16:00. När jag kom hem satte vi igång direkt med middagen och efter det har det bara blivit slapp i soffan. Det är så skönt att träna på morgonen för man får slappa hela eftermiddagen sedan med gott samvete! ;) I morgon blir det dock ingen träning innan skolan då jag ska ha datorn med mig och jag orkar inte släpa på två väskor + en dator till och från skolan. Men de får nog bli träning på kvällen.. Jag har precis installerat ett program på datorn som vi ska lära oss att använda i morgon som räknar ut allt åt än, så slipper man sitta med det varje bedömning man skall göra. Micke håller på att lägga Jamie för natten. Han har ä.n.t.l.i.g.e.n börjat sova i sin egen säng. Igår vid 12 kom han faktiskt upp till oss, men när jag vaknade på morgonen hade han lagt sig i sin säng igen! Duktig pojke!! Nu ska jag göra något vettigare än att sitta vid datorn! ;-)




image description

 

Min hälsoprofil bedömning, halft ifylld..

 

image description

 

Pärmen vi fick med MASSA papper..

image description

Cykeln som konditionstestet utförs på..



-

Publicerat: 2012-03-25 19:22:11
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)


Linas Barnkasse

Publicerat: 2012-03-25 17:32:50
Postat i: Vardag | Kommentarer: (7)
Goddagens!


Idag var det slut på slappandet, 15:00 öppnade Friskis & Svettis och 15:03 checkade jag in på gymmet. Efter 1 mil på cykeln & 20 minuter styrka så masade jag mig hem igen! Väl hemma satte jag mig i soffan en stund innan det plingade på dörren! Linas matkasse kommer ju idag. Denna gången provar vi Linas Barnkasse och veckans måltider består av:

1. Lurig lax med krämig risoni och gurkig sallad.
2. Cowboygryta allt-i-ett från vildaste västern.
3. Fyllda pastakuddar med knaprig bacon och tomatsås.
4. Kalkon med dillsås, potatis och morotsstubbar.
5. Husets Vesuvio med pizzasallad.



Ska väl strax börja med middagen för idag som blivit alldeles för sen. Har ingenaning om vad jag ska göra dock? Hm.. Får ta och styra upp detta.








Dag 17

Publicerat: 2012-03-25 16:59:21
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: Vanilj yoghurt & müsli + en kopp te.
Lunch: Våfflor med sylt och grädde.
Middag: Pastakuddar fyllda med spenat, bacon, dolmiosås & broccoli.




Träning:


Cyklade till och från gymmet (4km).
Cyklade 1 mil (29 minuter) på cykeln på gymmet.
20 minuter styrka.

25 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-25 11:45:36
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Kände mig helt paj i morse när jag vaknade och tänkte faktiskt skippa träningen idag också. Men sen kom jag på att jag lovat mig själv klippning och färgning när jag gått ner 5 kg. Eftersom det bara är 1,8 kg kvar och helgen varit slapp så får jag köra järnet nu!! Mitt hår är verkligen i behov av en klippning! Sen ska jag slänga i lite ljusa slingor tror jag. Tänkte rött först, men det får nog bli till hösten i så fall!


Dag 16

Publicerat: 2012-03-24 19:09:33
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: "Lyxfrukost" blev det idag. 1 skål müsli med vaniljyoghurt OCH en grov smörgås.
Lunch/Middag: Köttgryta, sallad & lite ris.
Kvällsmat: Jag & Micke lyxade till det med ost & kex bricka.



Träning:

Ingen, förutom en kort promenad och lek ute med Jamie.

24 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-24 12:01:54
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Idag på förmiddagen har min son förvandlats till ett monster! Älskade 2-årstrotts! </3
Han har varit uppe på diskbänken och dratt fram massa grejer, klättrat på bordet, kletat yoghurt överallt vid frukost, slängt vattenkokaren i golvet så den gick sönder, dragit av sig blöjan, hällt energidryck i min säng m.m.
Visst är det härligt! ;-) Nu ligger han dock bredvid min i sängen och tittar på barnprogram och äter en banan. Pappan i huset har precis cyklat till gymmet för att svettas lite. Jag vet inte riktigt vad jag och Jamie ska hitta på. Jag ska leta upp ett recept till lunchen i alla fall. Har plockat fram grytbitar. Vet dock inte om det blir lunch eller middag? Kanske ska göra nåt snabbt och lätt till lunch istället. Vi får se. Idag ska jag nog ha en vilodag från träningen. Får se om jag lyckas med det? Det gick ju inge bra sist. I morgon är det våffeldagen och vi ska faktiskt unna oss att äta det. Men det blir nog bara 1 eller 2 för mig. Jag vet en som kommer bli överlycklig över våfflor i alla fall! Min fina onge! hihi. Nu ska jag ta och busa med honom när det är mamma & son tid! <3


Dag 15

Publicerat: 2012-03-24 11:35:35
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 grov smörgås & ett glas mjölk.
Lunch: En french hotdog.
Middag: Tacos.



Träning: Promenad typ halva dagen i alla fall, om inte mer.



Helt okej dag, men det gick väldigt långt mellan måltiderna så när jag väl åt så var jag vrålhungrig. Men jag klarade mig att låta bli att köpa godis och liknande, fast att jag kunde! Bra jobbat!

23 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-23 20:12:38
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Dagen har spenderats på gående fot! Morfar kom och hämtade oss och mormor passade Jamie medan vi åkte till Maxi för att storhandla. 2200:- fattigare så har vi fyllt alla skåp här hemma! Härligt! När vi kom hem packade vi upp allt och åkte till Överby igen för lite shopping! Så idag har vi promenerat i timmar! När vi kom hem gjorde vi tacos och nu är vi mätta och trötta! Slänger mig i sängen framför en film! Slänger in lite bilder på några av dagens köp!


Min fina!

Publicerat: 2012-03-23 09:14:39
Postat i: Min son! | Kommentarer: (0)

 

 

 

 

Min vackra underbara unge, igår var det 22 Mars vilket betyder 2 månader kvar till hans födelsedag! Helt galet att han redan fyller 2 år! Min stora lilla unge! Finns inga ord i världen som kan förklara min kärlek till dig!


Bästa känslan!

Publicerat: 2012-03-22 21:19:15
Postat i: Vardag | Kommentarer: (1)

Finns nog ingen bättre känsla än att slappa i soffan hela kvällen med gott samvete! Ligger just nu i sängen och tittar på biggest looser! Ralph är min favorit! I morgon ska vi äntligen komma iväg och handla mat. Ska bli skönt att fylla upp skåpen! Sedan på söndag får vi hem Linas barnkasse! Ska bli spännande och se vad den innehåller :-) nu ska jag fortsätta titta på tv :-)


Dag 14

Publicerat: 2012-03-22 15:11:14
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 grov smörgås + 1 glas mjölk.
Lunch: 1½ tjock korv & en halv burk keso.
Middag: En liten portion fiskpinnar, pommes och hollandaisesås som jag inte ens åt upp.
Kvällsmat: 1 grov smörgås + 1 glas mjölk.



Träning:
Promenad 4 km
1 timma på gymmet.

!

Publicerat: 2012-03-21 21:10:03
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)


Dag 13

Publicerat: 2012-03-21 20:55:05
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: En grov smörgås med kalkon + ett glas mjölk.
Lunch: Tacogratäng från igår.
Mellis: Lite yoghurt.
Middag: Korv med bröd.


Träning:
Promenad 3 km
Gym 45 minuter.



I morse var jag påväg till gymmet klockan sju, duktig? Ja! Tränade i ca 45 minuter och sedan tog vi en promenad hem. I morgon skall jag & Micke träna när Jamie är på dagis. Det är SÅ skönt att träna på morgonen, då har man hela dagen till att göra vad man vill sen! ;)

!

Publicerat: 2012-03-21 10:05:32
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)


Invägning v.2

Publicerat: 2012-03-21 09:56:38
Postat i: Invägningar | Kommentarer: (1)
Vikt: - 0,7 kg

Sammanlagt: - 3,2


Midja: - 4 cm.
Sammanlagt: - 7 cm.
Överarm: +/- 0.
Sammanlagt - 3 cm.
Stuss: - 2 cm.
Sammanlagt - 4 cm.
Höft: - 3 cm.
Sammanlagt - 6 cm.
Byst: - 1 cm
Sammanlagt - 6 cm.


Denna vecka: - 10 cm.
Sammanlagt: - 26 cm.



Kvar: 83 cm & 36,8 kg.

Dag 12

Publicerat: 2012-03-20 22:23:50
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (1)
Frukost: 1 smörgås med ost & skinka.
Lunch: En liten sallad & ett kycklingben.
Middag: Tacogratäng.
Kvällsmat: 1 ölkorv + ett glas mjölk.


Träning:
4 km promenad.
1 timma på gymmet.

20 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-20 22:21:21
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)

 

Idag har jag fan förtjänat en god natts sömn kan jag lova! Jag & Micke tog oss en promenad och skaffade gymkort medans min syster passade Jamie. Tränade 1 timma och gick sedan hem igen. Så idag har jag fan tränat! I morgon står klockan på 06:30 och vid 07:00 drar jag och syrran till gymmet för att träna. Hoppas även på att invägningen går bra i morgon då tantröd kom på besök idag så jag kommer säkert vara svullen. Men vi får hålla tummarna! Nu ska jag titta klart på BB, sen ska jag SOVA!


Dag 11

Publicerat: 2012-03-19 11:33:24
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (2)
Frukost: 1 grov smörgås med kalkon + ett glas apelsinjuice.
Mellanmål: 1 ölkorv + 1 glas mjölk.
Lunch: 2 stekta ägg + 1 tjock korv.
Middag: Lite fullkornspasta, bacon & cremefraiche röra.



Träning:

Intervallträning 20 minuter
100 sit-ups
Plankan 1 min.

-

Publicerat: 2012-03-19 10:46:23
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (1)


Dag 10

Publicerat: 2012-03-18 19:09:02
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 2 stekta ägg, 2 skivor kalkon & en klick majonäs.
Mellanmål: 1 ölkorv + 1 glas mjölk.
Lunch: Vispad grädde med hallon & blåbär.
Middag: Hamburgare med sallad som bröd.


Träning:

Promenad 2 km

Mums!

Publicerat: 2012-03-18 14:37:55
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)

Så.jävla.gott!! Vispad grädde, varma hallon och blåbär!


Do it for this

Publicerat: 2012-03-18 13:41:24
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)


Natti

Publicerat: 2012-03-17 21:20:27
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Så var kvällen här! Vi har precis tittat på film, nu ligger vi i sängen och tittar på gladiatorerna! Jag har precis fixat ihop ett intervallpass med löpning jag ska springa i morgon. Ska nog ta och prova mitt nya Zumba spel också! Kollade precis igenom mina dagar jag kört hittills och jag har tränat varje dag utom en, då jag somnade med Jamie kl. 18. Stolt!! Så ska det fortsätta. Men kolhydraterna måste bli mindre. Det blir nästa målet. Men först bort med godis och allt sånt som jag lyckats med hittills. Fan vad jag är bra! Längtar tills i morgon då jag får röra på mig!! Haha. Nu ska jag sluta babbla och glo på tvn! Natti!


Dag 9

Publicerat: 2012-03-17 17:41:41
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 grov smörgås med kalkon & keso.
Lunch: 2 stekta ägg ½ paket bacon.
Mellanmål: 1 ölkorv + 1 glas mjölk.
Middag: Fläskfilégryta & ris.
Kvällsmat: 1 ölkorv + 1 glas mjölk.
Träning:

1,5 h promenad.
100 sit-ups.
15 armhävningar.
1 min plankan.
45 sek jägarvila.

17 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-17 17:23:22
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Vad sjuttsingen har hänt med mig? Jag är ingen slappis längre! Efter endast 1,5 vecka har jag alldeles för mycket energi i kroppen för att slappa framför tvn en hel dag. Jag tänkte ju unna mig en slappardag i soffan idag efter en härlig promenad på 1,5 h i morse. Men efter bara några timmar kröp det i benen på mig. Jag och Micke gjorde lite övningar för att se vad vi klarar och sedan ska vi göra samma övningar igen om 10 veckor eller mindre. Vi får se. Och de hur mycket vi bättrat oss! :-) Jag klarade av att göra 76 sit-ups, inte dåligt presterat av en tjockis va? ;) Efter lite extra träningsövningar kan jag nog slappa i soffan resten av dagen med gott samvete? Har precis gjort ett schema för en vecka som jag ska gå efter. Ska göra ett för 4 veckor, men de första schemat tog en timma så jag orkar inte göra mer just nu. Tar en vecka i taget :-) Snart ska vi väl sätta igång med middagen tror jag. Vi ska göra thaigryta med fläskfilé. Sen blir det soffslapp resten av dagen! Men först; 24 sit-ups till så jag är uppe i 100 st ;-)


Slappdag

Publicerat: 2012-03-17 11:46:35
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Efter en promenad på 1,5 h ska jag unna mig en slappardag i soffan!


Dag 8

Publicerat: 2012-03-16 21:38:22
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 smörgås med skinka och keso + en kopp te.
Lunch: Fullkornspasta & kycklingkorv.
Middag: Pasta carbonara.
Kvällsmat: Ölkorv och mjölk.


Träning:

Promenad ca 1 timma.

16 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-16 21:33:55
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Denna dagen har det varit full rulle, förmiddagen spenderades med bus, vi lekte inne och sedan gick vi ut på gården och lekte på lekparken här, vid tre tog vi bussen till Överby för att möta upp Jamies farmor, åkte hem till dem, käkade middag, tjöta, tittade på gamla bilder osv, nu har vi precis kommit hem och det var jävligt gött att slänga sig på soffan. Nu ska vi slappa framför big brother om en halvtimma, sen ska jag fan SOVA. Så jävla trött.. I morgon ska vi ta en promenad till hemköp och fylla på kylen lite, vilket verkligen behövs! Resten av dagen får vi se vad som händer!

Stolt över mig själv!

Publicerat: 2012-03-15 22:13:56
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Förra veckan satt jag och tittade på biggest looser och fick så jävla dåligt samvete.. Men idag, fan vad stolt jag är över mig själv! Inte en godis, ett chips eller någon läsk har stoppats in i min mun denna veckan. Och så skall det förbi. Idag har jag suttit framför biggest looser nyduschat, fräsch, nöjd över dagen och min fysiska aktivitet jag utfört och maten jag stoppat i munnen! Så skall det fortsätta! Idag orkade jag springa lite längre än sist, och jag ska försöka öka lite varje gång tills jag orkar hela rundan! Nu ska jag kolla big brother, sen criminal minds, sen är det the big bang theory tror jag? Sen ska jag SOVA. I morgon ska vi vara hemma allihopa, får se vad vi hittar på!

Dag 7

Publicerat: 2012-03-15 22:03:01
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: En skål havrefras
Lunch: Middagsmaten från igår.
Middag: Pasta & kycklingkorv. (nu börjat det ta slut på saker i frysen kan jag säga, blää).
Kvällsmat: Två grova smörgåsar med skinka och keso, en apelsin & en kopp te.



Träning:

2 timmar städande.
25 minuter övningar med biggest looser kinect spel.
Löprunda ca 25 minuter.

# Adam Live

Publicerat: 2012-03-15 18:56:52
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Slappar i soffan framför Adam Live med gott samvete! Ikväll är det biggest looser, ett av mina favorit program! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3383861/images/2012/pic_194050254.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3383861/images/2012/pic_194050447.jpg" class="image">


Workout

Publicerat: 2012-03-15 14:33:02
Postat i: Workout | Kommentarer: (0)

Efter 25 minuter med Jillian (det nya biggest looser spelet) rinner svetten. + 2 timmars städning innan. Funderar på en löptid ikväll också? Då har jag tagit igen dagen igår ;-)


15 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-15 09:06:57
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Tror ni det blev någon träning igår eller? Vi har börjat med att ta bort middagsvilan för Jamie de dagarna han inte är på dagis för att han ska somna tidigare. Han krånglar väldigt och kan vara vaken till sent tyvärr. När klockan var 18, så var han jätte trött, så jag tog med honom in i sovrummet och la mig med honom och satte på tvn. Det slutade med att vi slocknade båda två. Micke väckte mig vid 20 och 22 för att fråga om jag ville titta på efterlyst och big brother men jag var så trött så jag orkade inte. Klockan 1 vaknade jag igen och var vaken till 3 innan jag somnade om. Så jag har sovit inatt kan jag lova! Herregud vad jag har sovit! haha. Men nu är jag i alla fall utvilad. Jamie är på dagis och Micke cyklade till affären för att köpa lite smågrejer som smör, pålägg, mjölk och så. Jag ska äta lite frukost innan jag ska sätta igång och storstäda här hemma! Vilket också räknas in som fysisk aktivitet. Ni vet väl att man bränner massa kalorier när man städar? Kanonbra ju! ;-)

14 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-14 16:10:14
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Idag har varit en riktigt seg dag i skolan, men var tvungen att stanna kvar för att få tillbaka ett arbete. När jag fått tillbaka det åkte jag hemåt. Var hemma vid två tiden och sen dess har jag busat med Jamie, startat en diskmaskin, diskat det som inte fick plats och börjat med maten. Alla moment som är examinerande i denna kursen är nu gjorda. Förutom en liten komplettering. Gött! Men kursen är inte slut förrän nästa fredag vilket betyder att jag är LEDIG tills nästa måndag! Hur GÖTT är inte det? Dock måste jag hitta en praktikplats vilket jag inte ens funderat på än.. dumt. Ska vara där en vecka nästa kurs och planera ett projekt som jag sedan skall genomföra i tre veckor i sista kursern för denna terminen. Så vi får väl se vad vi hittar på! Någon som har några tips kanske? ;-) Vi fick även hem spelen jag skickade efter idag till vårt kinect så ikväll ska jag nog ta och testa biggest looser spelet! I morgon ska Jamie till dagis och både jag och Micke är hemma så vi ska ta ett riktigt städrace. Gå ner med lite grejer som vi redan packat ner på förrådet osv. Så det är snyggt här uppe ifall vi behöver visa lägenheten! Får nog även bli en springtur ikväll om jag hinner med, annars tar jag den i morgon!


Dag 6

Publicerat: 2012-03-14 15:58:07
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: 1 knäckebröd med smör.
Mellanmål: En banan.
Lunch: Korvstroganoff, ris & sallad.
Middag: Köttfärslimpa, potatismos & sås + rivna morötter.
Kvällsmat: 1 skål med havrefras och mjölk.


Träning:

Ingen, förutom promenad till/från bussen 4 ggr igår och trapporna i skolan då!

Invägning v.1

Publicerat: 2012-03-14 14:27:47
Postat i: Invägningar | Kommentarer: (1)
Vikt: - 2,5 kg


Midja: - 3 cm
Överarm: - 3 cm
Stuss: - 2 cm
Höft: - 3 cm
Byst: - 5 cm


totalt: - 15 cm.


Om jag är nöjd? Öhm, ja! Fick till och med dra av TVÅ av mina delmåls lappar! Happy! Detta ska jag ta och fira med att testa mina nya träningsspel och ta en löprunda ikväll och springa liiiite längre än vad jag orkade sist ;)



Första invägningen..

Publicerat: 2012-03-14 08:36:29
Postat i: - 109 cm | Kommentarer: (1)

..kommer senare idag. Men jag kan säga att det ser braaa ut ;-) wohoow!


Dag 5

Publicerat: 2012-03-13 19:37:13
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (1)
Frukost: Två grova smörgåsar, 1 med makrill i tomatsås & 1 med kalkon + ett glas mjölk.
Lunch: Kasslergratäng från igår.
Middag: Korvstroganoff & ris + sallad.
Kvällsmat: Blir säkerligen två smörgåsar och en kopp te eller liknande.



Träning:

Kinect-spelande ca 1 timma.

13 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-13 12:25:29
Postat i: Vardag | Kommentarer: (2)
07:00 startade jag dagen idag nere i tvättstugan. Vi började tvätta igår men blev inte klara på långa vägar. Efter 10 stora maskiner tvätt var vi klara vid 10 och efter det har jag pluggat lite. Sökt lite sommarkurser i fall jag inte skulle få snapp på något sommarjobb. Nu har vi även spelat kinect. Har kört sprint, häckhoppning, diskus, bowling, pingis och massa annat skoj. Nu ska vi käka lite lunch innan det är dags att hämta hem Jamie som knappt han få av sig ytterkläderna innan han sprang in på dagis idag. Sådana dagar älskar jag att lämna honom där, se hans glädje när han kommer dit och får leka med sina kompisar! Eftermiddagen spenderas väl säkerligen med att vika tvätt kan jag tänka mig! Vek det vi tvättade igår men det är fortfarande dagens tvätt kvar som är betydligt mycket mer tyvärr ;) Usch vad tråkigt det är att tvätta. Vad vi ska göra mer vet jag faktiskt inte. I morgon är det i alla fall skola sen tar jag helg! Hur gött är inte det då? ;) På fredag ska jag förhoppningsvis testa på att träna på friskis och se om jag ska skaffa kort där :)


Pepp

Publicerat: 2012-03-13 11:23:43
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (1)

 

 



Kvällsmat

Publicerat: 2012-03-12 22:00:50
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)

Efter mage och rumpövningar äter jag en god fruktsallad innan jag ska krypa ner i sängen och titta på big brother.


Dag 4

Publicerat: 2012-03-12 20:50:08
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: två knäckebröd med makrill i tomatsås + ett glas apelsin juice.
Lunch: Fläskfilégryta, sallad + ett knäckebröd & vatten.
Middag: Kassler gratäng med sallad + ett glas mjölk.
Kvällsmat: Kommer säkert ta mig någon frukt eller knäckebröd.


Träning: Massa upp och ner för trappor i skolan. haha.
Sen ska jag även göra styrkeövningarna igen när Jamie somnat som tar ca 40-50 minuter.

12 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-12 16:24:12
Postat i: Vardag | Kommentarer: (1)
Så var denna skoldagen över, vi har suttit med ett arbete som skall vara inne på torsdag och har kommit en bra bit på vägen. Ska sätta mig lite ikväll och fortsätta tänkte jag. Men först står tvätt på schemat, tråkigaste som finns. Tänk om man haft en tvättmaskin i lägenheten. Då hade mitt liv varit så mycket enklare ;) Dessutom skippade vi förra tvättiden så det är extra mycket tvätt nu. Så vi får nog tvätta en gång till denna veckan. Lovade även mormor & morfar att jag ska tvätta deras överkast för de får inte plats i deras maskin. Men det är SÅ skönt när det är klart! ;-) Ska även köra igenom övningarna jag körde förra veckan för att få lite variation i träningen. Igår var det kondition, idag får det bli styrka! Sen ska man hitta på nåt som vi ska äta till middag också. Undra vad det ska bli? Har inte så mycket hemma att välja på och kontot ekar nästan tomt tyvärr. Men det kommer in pengar om några dagar så då ska jag tamefan stoooor handla massa nyttigt och gott! Mumma! Men tills dess får vi nöja oss med det som finns ;) Vi har i för sig hamstrat rätt mycket så mat finns det och blir över. Dock inget super nyttigt och varierat. Man man tager vad man haver! ;-) Nåt ska vi la kraffsa ihop! ;) Nä, nu har jag babblat om samma sak väldigt länge känner jag! haha. Kom i alla fall hem till världens gladaste onge, nu är han dock inte lika glad när pappa gick till tvättstugan! Han har blivit en riktig pappagris nu när Micke är hemma med honom för det mesta! Nu ska jag dyka in i frysen och tina någonting och laga mat. Sen blir det lite träning. Hoppas mina nya kinect spel kommer snart också så jag kan börja träna med dem också! :-)

 

Detta ser ju riktigt smarrigt ut, dock tror jag inte vi har någon kyckling! :( (Bild från google).


Dags för skolan!

Publicerat: 2012-03-12 08:28:23
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)

Så var det måndag och skolan står på schemat :-)


Dag 3

Publicerat: 2012-03-11 20:00:22
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Kost


Frukost: 1 knäckebröd med makrill i tomatsås + en grov smörgås med kalkon & gurka + ett glas mjölk.
Mellanmål: 1 banan + en ölkorv + ett glas mjölk.
Lunch/Middag: Fläskfilégryta med ris + sallad.
Kvällsmat: 2 grova smörgåsar med kalkon och gurka + ett glas mjölk.


Träning

Kinect spelade, ca 20 minuter.
Löp/powewalk ca 30 minuter.
Löp upp och ner i trappa 10 ggr (ca 7 steg).
Bänkövningar 10x3.


Nöjd över dagen, och jag ser fram emot att mäta mig på onsdag och se vad som hänt! :-)

Pepptavla

Publicerat: 2012-03-11 19:51:40
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (2)
Detta har jag pysslat med ikväll. Efteråt var jag så peppad så jag tog en löprunda! Blev stolt över mig själv för jag orkade springa så långt (kort). Längre än vad jag orkat innan i alla fall :-) Sprang även lite i trappor och gjorde lite övningar på en bänk. Hejja mig!

 

 

 

 

 


Kinect Adventure

Publicerat: 2012-03-11 12:37:12
Postat i: Workout | Kommentarer: (0)
Idag kör vi lite träning i form av kinect, just nu kör vi Adventure.





Dag 2

Publicerat: 2012-03-11 09:34:00
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)
Frukost: Två knäckebröd med makrill i tomatsås + ett glas apelsin juice.
Mellanmål: En banan + en ölkorv.
Lunch/Middag: Spagetti och köttfärsås med majs och rivna morötter.
Mellanmål: En ölkorv + ett glas mjölk
Kvällsmat: Grönsaker & dipp.


Träning: Promenad ca 3 km.


Egna kommentarer: Jag är helnöjd med dagen och fuskvägde mig faktiskt och fick ett leende på läpparna. Dock kunde det väl blivit mer träning. Men eftersom vi var och hälsade på Jamies farmor och farfar, sen kom min lillasyster så prioriterade vi annat. Huvudsaken är att jag rört på mig överhuvudtaget! :-)

Lördagsmys

Publicerat: 2012-03-10 19:45:42
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (0)

 

 


Inga undanflykter

Publicerat: 2012-03-10 19:14:45
Postat i: Workout | Kommentarer: (0)
Dessa 3 spel är påväg hem. Här skall dansas och tränas framför tvn! Inga undanflykter.

You can never break me.

Publicerat: 2012-03-10 18:21:04
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)
Beat me, hate me.
You can never break me.




10 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-10 17:14:56
Postat i: Vardag | Kommentarer: (1)
Idag startade vi dagen med frukost för att sedan göra oss iordning och åka hem till Jamies farmor & farfar. När vi kom dit stack vi in på torpa för att handla lite pålägg i charken och så. Sedan gick vi dit. James farfar fick en födelsedagspresent för han fyller år om två dagar, sedan fikade vi (inte jag). ;-) Efter några timmar åkte vi hem och när vi kom hem var min syster här som ska sova här inatt. Nu har vi precis ätit middag och ska snart traska bort till affären. Jenny hade med sig chips, men jag ska köpa mig lite frukost och grönsaker och dipp istället annars VET jag att jag kommer sitta med näven i chipsskålen ikväll.. Och det vill jag ju inte! Ikväll ska vi nog bara slappa framför tvn, somnar Jamie tidigt så ska vi spela lite kinect. Sen ska vi nog titta på melodifestivalen! Jag har träningsverk överallt idag så detta får bli en vilodag. Har i alla fall promenerat lite granna! :-)


I don't need it!

Publicerat: 2012-03-10 10:10:19
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (1)
Varför proppar man i sig massa skit? Varför finns det ens? Är det verkligen "naturligt" att äta godis som är gjort på gud vet vad.. Eller ett mål på McDonalds som bara dröper av fett och äckliga kolhydrater? Ändå sitter vi där, även jag och bara trycker i oss den äckliga skiten! Ni vet väl att en cheeseburgare & pommes från McDonalds ser i stort sett likadant ut nylagat som de gör efter fyra år. Bara det gör det jävligt äckligt, eller hur? Nä, fy! Jag mår så mycket bättre utan massa äcklig mat som gör mig alldeles svullen. Dessutom så mår man bara dåligt när man sitter där i soffan, alldeles proppmätt, äcklad för man ätit så mycket och ångesten kommer och säger att "du borde faktiskt inte ätit det där." Nä, fy! Nu är det slut på skiten.. Egentligen borde man bara äta sådant som finns i naturen. Kolhydrater i form av godis, chips, pasta osv är bara nåt trams vi människor hittat på att vi ska äta. Ät sådant som kommer från naturen. Det är det våra kroppar är byggda för!

 

"Say it with me. I. Don’t. Need. It. And whenever someone offers you junk or too much food, and they ask you why you aren’t going to eat it, or whenever someone teases you about watching your diet, or whenever you’re standing at the fucking cupboard full, looking for shit that will only make you feel bad, don’t be afraid to say that. “I don’t need it.”

 



"If you can't find it in the nature, why eat it?"

 

 

 


Startar dagen

Publicerat: 2012-03-10 08:53:47
Postat i: - 109 cm | Kommentarer: (0)

Såhär startar vi dagen, en burn Max 30 min före frukost!


Dag 1

Publicerat: 2012-03-09 19:53:48
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (1)
Kost
Frukost: 1 smörgås (grovt bröd), med smör, kalkon, sallad och gurka.
Mellanmål: 1 proteinshake + ½ banan.
Lunch/Middag: Vit fisk, ris, dillsås & ärtor, paprika, majs blandning.
Mellanmål: 1 banan
Kvällsmat: Havregrynsgröt med mjölk & kanel + ½ smörgås med kalkon och gurka.


Träning
40 minuter mage, rumpa, midja övningar.
Hoppa på stället/dans 5 minuter.
5 minuter crosstrainer.
30 minuter powewalk.

Om jag är nöjd? Ohja! Kunde dock skippat riset till middagen så hade det varit bättre!


Fighters don't quit, quiters don't fight. Who do you choose to be?

Publicerat: 2012-03-09 18:19:07
Postat i: Pepptalk | Kommentarer: (0)

 


+ 118 cm..

Publicerat: 2012-03-09 14:24:10
Postat i: - 109 cm | Kommentarer: (0)
Igår kväll när klockan slog 21 satt jag som vanligt bänkad framför tvn. Ni som tittar vet ju att Biggest Looser går då! Beundrar verkligen de som är med och kämpar och går ner så otroligt mycket på väldigt kort tid. Tänk om man skulle få den möjligheten? Jag hade inte tvekat en sekund, dock skulle jag inte vilja vara med i tv! Gick och la mig med världen ångest över att jag varit alldeles för lat de senaste och inte tränat alls. Fy på mig! Mådde verkligen dåligt. Men jag kan ju inte gå ut och springa mitt i natten direkt.. Men idag satte jag igång. Hittade ett papper från min tid på gymnasiet när vi rensade häromdagen. Jag gick ju första året på skrädderi och mode där vi gjorde mycket mönster. Så jag hittade pappret med måtten på min kropp då. Den 4 December 2006. Ångest igen.. Mätte mig nu och jämförde.. Mätte byst, midja, höft, stuss, överarm, handled och hals. + 118 cm. Ni kan ju tänka er själva hur det känns.. Men nu har jag någonting att sträva emot. Nu har jag fått nog helt enkelt! Fan va trött jag är på det här nu. Jag SKA klara det här. Även om det krävs att jag ställer mig framför spegeln varje dag och berättar för mig själv hur jävla äckligt det är att vara tjock, för jag VET att när jag väl står där framför spegeln.. 118 cm smalare så kommer jag tacka mig själv, SÅ jävla mycket! Idag startade jag dagen med frukost, ett glas mjölk och en smörgås grovt bröd med sallad, gurka och kalkon. Efter det blev det 40 minuter träning för mage, rumpa och midja. En protein shake, en promenad till affären för att handla och efter det en halv banan. Nu ska vi slappa lite innan vi börjar med middagen som blir vit fisk, dillsås, ris och kokta grönsaker. Ni hejar väl på mig? Jag har fått med mig Micke nu, vilket gör det hela 100 gånger enklare. Jag är fast i en tjockis kropp, jag har tappat bort mig själv. Men nu är det dags att komma ut!

 

 

 

 

 

 


Världens bästa pojkvän

Publicerat: 2012-03-08 19:47:08
Postat i: Kärlek ♥ | Kommentarer: (3)
Min fantastiska pojkvän kom hem med en fin ros till mig idag! :-) Gulleplutt! :*

Tacos

Publicerat: 2012-03-08 19:16:36
Postat i: Dagens mat | Kommentarer: (2)

 

 

 

 

 

Dagens middag blev tacos som sagt, nu är vi proppmätta så resten av kvällen spenderas i soffan! Jamie ska få ny blöja, pyjamas och borstade tänder sen är det dags för honom att sova!


8 Mars 2012

Publicerat: 2012-03-08 17:38:17
Postat i: Vardag | Kommentarer: (0)
Fick världens bästa uppvak i morse, strax efter sjutiden vaknade jag av att min lilla prins låg och klappade mig på kinden. Han är så go alltså! Efter lite mys gick vi upp och jag gjorde mig klar för skolan och Micke lämnade Jamie på dagis klockan tio idag. Han skulle till arbetsförmedlingen och hade inte hunnit hämta klockan två så han fick gå dit en timme senare idag och sen hämtas en timma senare. Jag har haft seminarie i skolan om feministtrams och genus. Ursäkta men jag tycker bara det är skit tramsigt. Men det måste ju göras.. När jag slutade åkte jag hem, lämnade mina grejer och hämtade Jamie på dagis. Nu har Micke också kommit hem och precis varit och handlat så vi ska sätta igång med middagen! Idag blir det tacos till middag och det ska bli riktigt gott! Både jag och Micke var sugna på det idag så det passar ju perfekt! ;-) I morgon är jag ledig, så det är redan helg för oss alla tre! Lyx!